Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

onsdag 28 juli 2010

Kartinköp i Kinshasa

Vi ville gärna köpa en bra karta över Kongo, och var gör man inte det bäst om inte i Kongo. Våra värdar tog oss till Kartministeriet för att vi skulle få göra våra inköp.

Det blev ett annorlunda kartköp vill jag lova. De hade en fin hopvikbar karta över hela Kongo. Men den kostade 50 usd styck. Det tyckte vi var i det dyraste laget. Så det var bara Åke som slog till på den. Men sen ville jag och Johan ha en karta över Luoziområdet också. Visst det hade de. Men det skulle dröja lite innan vi kunde få dem. Jag trodde då att de menade att de skulle ta ett tag att hämta fram den. Men det visade sig att de skulle tillverka den. Ut ur en låda tog de ett väldigt slitet original. Det var hål på en del ställe. Sedan la de originalet i press och skickade ut hela ställningen i solen. Det gällde att inte stå i vägen för solen.När den hade solat färdigt fick kartan bada i ett mörk låda en stund. Sedan var den klar och karta nr 2 kunde tillverkas.
Resultatet blev inget vidare, inte alls lätt att se något alls på kartan och dessutom var den inte uppdaterad utan Kongo hette fortfarande Zaire på kartan.
Men vi tyckte att det var värt alla pengarna att få vara med och se processen så vi klagade inte utan tog glatt emot vår blåa kartor.
Page-046L

 Page-046R

Nu ska jag heja på Carolina när hon hoppar i EM.

Ha det gott

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar