Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

lördag 3 juli 2010

Bohustur

Vi hade en riktigt fin tur i Bohuslän i går.
Vi började med att åka till Fjällbacka. Ett mysigt lite samhälle med höga klippor överallt.
fjallbacka
Imponerande klippor omringade Fjällbacka. Ser ni den vita bilen? Passar perfekt in i miljön.

bil 
Mysigt att tuffa omkring med den här bilen på semestern.

Pärs chef från tiden då han jobbade på Kahlmans produkter i Vänersborg bor i Fjällbacka, så vi letade upp han på Eniro och ringde upp. De var hemma, så vi traskade bort till dem. Det var verkligen trevligt. Jag har inte sett Sture och Kerstin sen vi flyttade från Väne-Ryr för 11 år sedan.
Läget av deras hus var helt underbart. De hade egen sjöbod och privat brygga. Vi satt länge på bryggan och fikade och tjatade. Så sär hade jag inte alls haft något emot att bo.

bryggan
Sture och Kerstins sjöbod. Det ljusa huset bakom sjöboden är deras boningshus.

bryggkaffe
havet
Utsikten från deras sjöbod.

Efter ett tag slet vi oss från den härliga bryggan och strosade runt i byn ett tag innan vi satte oss på en uteservering alldeles vid vattnet och tog en lunch.

bromat

Efter lunchen drog vi vidare och tog en snabb kik på Hamburgsund för att sedan åka mot Gerlesborgsskolan och Bottnas Kulturfestival.
Vi passerade Bosses hus, men han var av förståliga skäl inte hemma. Han är ju med och arrangerar festivalen. Men vi gick iallafall en runda i hans trädgård och jag passade på att fotografera hans fina lilla bro.

bo bro 

När vi kom till Gerlesborg så hade det inte dragit igång något där ännu. Festivalen är utspridd på tre olika platser och där vi befann oss började de inte förrän senare på eftermiddagen. Men det gjorde inget. Vi gick ner till havet och satte oss och slappade med fötterna i vattnet.   
När väl aktiviteterna började så träffade vi på Bosse och bestämde oss för att sitta och prata med honom i stället för att gå in och titta på uppvisningen.
När allt kommer omkring var vi ju inte särskilt intresserade av att se de som hände utan mer att se själva områdena och få en uppfattning om vad det hela handlade om. Och det som vi helst skulle vilja gå på “ Öset på kvällen/natten” gick ju inte att passa in för oss eftersom vi skulle hämta upp Erika i Uddevalla senare på kvällen.
Tyvärr tog jag inte några bilder från festivalområdena, men fotograferade en gammal höfläkt som stod på ett av områdena. Detta eftersom det tydligen var samma märke på fläkten som den som Jan har :)

 höflakt

Vi drog vidare till Uddevalla och satte oss på Harrys och käkade och tittade på första halvlek av en av kvartsfinalerna.
21.25 fiskade vi upp Erika och styrde Saaben mot Svarttjärn. Väl hemma en och tjugo minuter senare så höll matchen fortfarande på, så vi kunde följa den dramatiska upplösningen. Stackars Ghana.

Idag har mer höskörd stått på programmet. Nu ska vi göra oss i ordning för att åka in till Greagården och lyssna på Jan och Stinas föredrag om vår Kongoresa.
Erika har åkt in till Bunkerfestivalen och kommer hem i morgon.

Ha det gott

Kran /Marie

1 kommentar:

  1. Gör nu ett tredje försök att kommentera. Tar nu Explorer i stället för Mozilla. Kanske fungerar det bättre?
    Vilken härlig utflykt till Fjällbacka! Sverige och Västkusten när det är som bäst.
    Härliga foton!
    Kramar

    SvaraRadera