Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

måndag 19 juli 2010

Besök i en byskola i Kongo

Söndagsskolebarnen i Bengtsfors hade samlat in pengar till en skola i Kongo. Så en dag åkte vi iväg och överlämnade pengarna.
Vägen dit var inte helt lättframkomlig. Det var nog mycket längesedan någon bil kört på den vägen. Gräset på vägen vara högre än bilen. KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Men vi kom både dit och hem, vilket tydligen förvånade även chauffören en smula. Han drog en stor suck av lättnad när vi passerat den värsta biten på hemvägen. Men helt smärtfritt gick det förstås inte. På hemvägen blev bilens luftintag infångad av en lian och drog med sig hatten. Det blev till att ge sig ut i skogen för att leta.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Skolan var inte förvarnad om att vi skulle komma så de blev mycket förvånade och väldigt glada när vi kom dit. Rektorn cyklade genast ner till skolan och ställde upp alla barnen på skolgården så att vi kunde hälsas välkomna med fin sång.
Förutom pengarna så hade vi med oss bläckpennor och blyertspennor. Rektorn var så tacksam så att han nästan började gråta.
En liten videosnutt kommer senare när datorn och YouTube har tänkt färdigt.
Page-033L

 Page-033R

Ha det gott

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar