Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

torsdag 29 juli 2010

Besök på den Kongolesiska tidningen l’Observateur

Journalisten Kleber som åkte med oss i tio dagar jobbar på tidningen L’Observateur i Kinshasa. Jag frågade om det fanns möjlighet att få komma och besöka dem på tidningen. Kleber blev jätteglad över frågan och ringde genast sin chef och ordnade så att vi fick komma på besök.
Det blev ett intressant besök. Det var inte riktigt samma standard som en svensk tidningsredaktion. Gammal datorutrustning, långsam internetuppkoppling och en mycket gammal tryckpress. Men allt fungerade som det skulle och jag är mycket imponerad över att de kan producera sin tidning med denna utrustning 6 dagar i veckan. Jag kom inte ihåg vilken upplaga de har, men med tanke på deras utrustning var det en imponerande siffra.
Vi fick också se deras arkiv. Det var ett hörn av deras redaktion där deras gamla upplagor låg i stora högar. Vissa nummer hade de arkiverat i en typ av bokform. Men de hade ganska mycket kvar av det arbetet.
Totalt blev det fyra artiklar i deras tidning som handlade om vårt besök. De fyra artiklarna hittar ni här:
Challenge Erik Leander
Åke, pensionerad missionär
Luhella
Besök på tidningen L’Observateur

 Page-047L

Page-047R

kleber 
Kleber Kungu, journalist

Idag regnar det, riktigt grått väder idag. Då blir det eld i spisen.

Ha det gott

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar