Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

fredag 16 juli 2010

Bengtsfors standar i Kongo

Pärs bror Jan är kommunfullmäktiges ordförande i Bengtsfors. I Kongo fick han träffa sin Kongolesiska kollega.
Jan hade med sig ett standar från Bengtsfors som han en dag hade chansen att överlämna till “herr administratör” som hans titel var. Han tog med stor glädje och tacksamhet emot standaren och hoppades på ett gott samarbeta i framtiden. Jag tror att han verkligen menade vad han sa. Standaren kommer nog att få en framskjuten placering på hans kontor ett bra tag framöver.
Page-032L 

Samma dag besökte vi Luozis andra kyrka. Mawndakyrkan. Det är en helt nybyggd kyrka som är designad av Bic-Bic som har varit i Bengtsfors och hämtat inspiration från missionskyrkan där. Bland annat visade han stolt upp vikdörrarna och kyrkbänkarna som var idéer från Bengtsfors.
Page-032R

På bilden längst ner till höger ser man exempel på kollekt kyrkan har fått ta emot av församlingsmedlemmar som inte har pengar att lägga i kollekten. Mest jordnötter, men även en del manjok. ( jag har ingen aning om hur det stavas)

Pär ringde när jag var på väg till Bengtsfors. Båda två var på båten som precis lämnat Kiel och är på väg till Göteborg. Gott att veta att allt har klaffat.

Nu blir det sängen för mig.

Godnatt

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar