Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

fredag 4 februari 2011

Tomt i Houston

Det är ganska tomt ute på gatorna här i Houston idag.
Just nu är vi på ett hotell vid flygplatsen. Redo att åka med planet i morgon bitti.
Vi begav oss mot flygplatsen strax efter kl 3 i eftermiddag. Det innebär i vanliga fall absolut värsta rusningstrafiken. Att köra norrut på 8:an vid den tiden är inte att rekommendera om man vill undvika att hamna i kö. Detta var inte fallet idag.
För det första var 8:an helt avstängd de första 30 kilometrarna, Och när vi väl kom ut på motorvägen så såg det ut så här.

tomt
Ingen rusningstrafik precis.

Men man förstår att det har varit besvärligt i trafiken idag. Man ser nästan inga bilar ute. Ändå sa de precis på nyheterna att det rapporterats in över 800 olyckor det senaste dygnet i Houston.

skylt
Dessa skyltar ser man överallt just nu.

Det var inga som helst problem att köra, det tog lite längre tid än vanligt bara eftersom vi körde på feedern stora delar av sträckan. Men jag är ändå glad att vi valde att köra redan idag. 8:an ska fortsätta att vara stängd till i morgon eftermiddag och det ska ju inte vara plusgrader under natten, så man vet ju inte hur situationen är kl.4 när vi skulle behöva köra hemifrån.

isskylt
Ingen vanlig syn i Texas! Istappar!

palmis
Istappar som hänger från palmbladen! Tyvärr så är det många palmer som stryker med när det är så här kallt. I vår trädgård var det flera palmer som dog under kölden förra året, nu är nog risken stor att flera av de återstående ryker.

Ni såg väl på youtube-klippet att det är viktigt att skydda sina rör. Givetvis har vi gjort det:)

filt

Pärs kontor har ju varit stängt idag pga vädret. Så vi passade på att ta en promenad. Det var kallt om öronen vill jag lova. När man ser den här bilden är det svårt att tro att vi förra helgen gick i shorts.

promenad

Kylan har ju varit nu i flera dagar, och det märks överallt. Folk ger sig inte ut helt enkelt. Jag och Pär stack iväg och tittade på bio i onsdagskväll. Så här såg det ut i biografen 5 minuter innan filmen började.

bio
När väl filmen började så var vi nog  8 personer. Man behövde inte trängas iallafall.

Jag har ju glömt att berätta att Erika fick jobb på Disneyland Paris. Någon gång mellan februari och april får hon mer besked om exakt vad hon ska göra och när hon ska börja. Hon är väldigt sugen på att ta jobbet, men om något annat dyker upp innan dess så kanske hon avstår. Men en sommar i Paris är väl inte helt fel.

Fredrik har fortfarande inte hört något. Han får avvakta ett tag till, sen får vi se om han på arbetsförmedlingen kan kontakta dem. Han gillade ju verkligen Fredrik och ser gärna att Fredrik får ett jobb. Men risken är ju att de inte ens läser bunten med ansökningar som ville ha telefonintervju. Men som sagt, än så är det inte kört.

Nu ska vi gå iväg och få oss något i magen.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram/ Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar