Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

torsdag 30 september 2010

Ingen fyrakronors precis

Kvällens fråga var vad vi skulle äta idag. Kinamat föreslog Pär.  Fredrik sökte på google och hittade en Kinarestaurang som inte låg så långt ifrån en tunnelbanestation. Det var ett krav i  kväll eftersom regnet bara fortsätter att ösa ner.  Vi kollade inte upp vad det var för stil på Kinarestaurangen innan vi åkte dit. Pär hoppades på att det skulle vara en “hål i väggen” restaurang med rimliga priser. Men när det visade sig att restaurangen låg i ett exklusivt köpcentrum så förstod vi att det inte riktigt var den nivån på stället. Det visade sig vara en fin restaurang med många många sittplatser. Maten var riktigt god, men också dyr så klart. Ibland önskar jag mig tillbaka till Kina där man kunde beställa in flera olika sorters rätter bara för att man inte kunde motstå allt gott och ändå bara betala en mycket liten summa. En restaurang som jag ofta tänker på är  “plåtverkstan”. Jag kallade den det för att det var ett väldigt enkelt ställe som såg ut som en blandning av slakteri och plåtverkstad. Men god mat hade de. Man grillade sin egen mat på bordet. De hade inga menyer på engelska och ägarna som också serverade maten kunde inte ett ord engelska.  Men det gjorde inget, för efter att vi varit där ett par gånger behövde vi inte ens försöka förklara vad vi ville ha. Ägarinnan plockade genast fram våra favoriter till oss när vi kom. Hon visste precis vad vi ville ha. Men eftersom vi inte vet vad som stod på menyn så kanske vi missade en massa smaskiga saker. Men det gör inget, för det vi fick var alltid riktigt gott.

platverkstad
Plåtverkstan i Peking. I plastlådan som står under bordet la man
sina ytterkläder så att de inte skulle lukta så mycket av all grillos.

Nu är vi tillbaka på hotellet. Fredrik är hemma hos sig och förbereder sig för föreläsningen i morgon.

Imorgon ska han ha föreläsning fram till 12-30, sedan r tanken att vi åker till Walmart och shoppar lite saker Fredrik behöver komplettera med.
De säger att det ska sluta regna i morgon eftermiddag. Vi hoppas att det stämmer så att vi kan vara ute och strosa lite.

Godnatt på er alla

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar