Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

lördag 2 oktober 2010

Ute och cyklar

Igår åkte vi ut  till Walmart tillsammans med Fredrik. Bäst att passa på när morsan och farsan är med och kan betala och bära.

fred 
I väntan på tunnelbanetåget.

Det blev en del inköp, och mer kunde det väl blivit, men varorna skulle ju transporteras tillbaka till Fredriks lägenhet också. Så det blev en naturlig begränsning på handlandet.

handlat 
En mikrovågsugn är ganska tung att bära även fast vi köpte en av de minsta.

Efter inköpsrundan så stack Fredrik hem till sig för att plugga en stund innan han skulle fira en kompis födelsedag tillsammans med några andra Houstonkompisar.
Jag och Pär promenerade ner till Gamla stan. Äntligen hade det slutat att regna. När vi kom ner till vattnet så bestämde vi oss att prova cykeluthyrningen. Man stoppar bara in sitt kreditkort i en maskin och talar om hur många cyklar man vill hyra, sen kommer det ut en lapp som ger en kod som man trycker in för att låsa upp sin cykel. Det finns massor av cykelställ att ställa tillbaka cykeln i efteråt, det är bara att välja den som passar en bäst. Detta systemet är tänkt för korttidsuthyrning endast. Använder man cykeln mer än 90 minuter så blir det ganska mycket dyrare för varje timme.

p cykel

cykel

cykelkarta
Deet röda strecket är vår cykeltur. Ynkliga nio kilometer belv det.

Vår stolta plan var att vi skulle cykla ut till en av öarna. Men när vi nått bron så insåg vi att det snart skulle bli ganska kallt och vi hade för tunna kläder på oss. Så vi stannade och på bron och tog några kort och vände sedan åter till för att lämna tillbaka cyklarna nere i gamla hamnen.

bro

 fran bro2

 stan

Efter att vi lämnat cyklarna så strosade vi igenom gamla stan och China Town på vår väg tillbaka till hotellet.

kyrka

kina

Vi gick även förbi huset där Fredrik bor.
  resident 
På sjunde våningen i det här huset har Fredrik sitt studentrum.

Efter en mellanlandning på hotellet så begav i oss ut för att käka.
Vi hamnade på en uppvärmd terass på en Italiensk restaurang. Gott och trevligt.

Ha det gott

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar