Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

tisdag 3 augusti 2010

Paddling i vassen

Idag har vi mest packat och förberett för morgondagens stängning av Ulvåsa. Sen bjöd Jan och Stina på middag. Kantarellsoppa, Varmrökt lax,  potatissallad och cheesecake. Smakade utmärkt.

Efter middagen så levererade vi mopeden som vi sålt till Sven. Fredrik och Erika har turats om att använda den. Erika i Halland och Fredrik i Dalsland, så den har rullat många mil och har varit till nytta och nöje. Men nu är det alltså slut med mopedåkandet. Både Erika och Fredrik har ju körkort och nästa år får ju Fredrik även köra bil i Sverige.

moped2
Fredrik kör sista turen med moppen som går  till Dalslands Motor i Bengtsfors för att köpa en ny framlampa.

När moppen var levererad paddlade jag och Pär en sista tur innan det var dags att ta upp kajakerna för vinterförvaring. Eftersom vi idag inte hade någon bil så tänkte vi vara smarta och paddla in i bäcken och stiga ur kajakerna vid bron som är ganska nära oss. Då skulle vi kunna bära upp kajakerna till ladan sen. Problemet var bara att det var väldigt svårt att hitta vägen i vassen. Vi körde fast några gånger innan vi lyckades hitta bäckfåran. Men fram kom vi, om än något blöta.  Men innan vi kom till vassen hade vi en fin tur på Svärdlång i solnedgången. Pär påstår att Svärdlång är en av bara fem sjöar i Sverige som inte slutar på “n”. Håller ni med om det?

 maries kajak

  pär paddlar 2

  marie paddlar 3 

Nu till vintern så ska markägaren söder om Ulvåsa hugga skogen. Det blir spännande att se hur det har blivit när vi kommer tillbaka nästa sommar. Vi ser iallafall fram emot lite mer ljus från det hållet.

innan huggning 2010

Nu är det läggdags.
Godnatt på er.

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar