Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

söndag 22 augusti 2010

En intensiv helg

Jag hämtade upp Pär på flygplatsen i fredags eftermiddag. Lite mat och lite bad hann vi med innan vi åkte till IKEA och deras årliga kräftskiva. Den har blivit väldigt populär. Det var över 300 personer föranmälda plus alla som inte hade anmält sig i förväg. Till de sistnämnda gruppen tillhörde vi. Så kräftorna gick åt som smör i solsken och de hade fullt sjå med att fylla på. Gott och trevligt var det, Och som lite extra bonus så bjöds det på karaoke.
ikeakröftor

På lördagen var det ommöblering som stod på schemat. Totalt 5 rum berördes av denna rockad. Och när vi ändå skulle ha ut alla möblerna så passade vi på att hyra en Rug Doctor. En tvättmaskin för heltäckningsmattor. Det blev Pärs uppgift att köra med denna maskin.
mattstädning

Vi jobbade på hårt och när vi hade kommit så långt att sängarna stod på sin nya plats så var det dags att slänga sig i poolen, ta en dusch och sen dra iväg till The Woodlands och kräftskiva hos Melins.

Gott och mycket trevligt var det, om än något varmt. De hade dukat ute, så det blev till att torka svetten ur pannan några gånger under kvällen. Man behövde definitivt ingen extratröja framåt kvällen som man är van vid i Sverige. Men som sagt, gott och trevligt var det och barnen bjöd på maskeraduppvisning när de ätit sig mätta på kräftor. Grillspetten som var förberedda till barnen fick vi vuxna äta upp, barnen åt bara kräftor och sallad.

dukning

kröftor melin

Idag söndag fortsätter vårt ommöbleringsprojekt. Skrivbordet är på plats i gamla sovrummet och nu återstår det allra jobbigaste, att tömma och flytta alla garderoberna. Men det får bli en annan dag. Nu går vi och småplockar och försöker organisera det som går att ta tag i. Det är inte bara möbler som ska bytas plats på när man gör om så här. Kläder, lakan, dukar osv. ska också hitta nya platser, så det är en hel del kvar att göra innan det är klart.

Ha det gott

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar