Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

lördag 26 mars 2011

Corpus Christi

Först och främst, mitt livs första tennismatch gick bra. Visserligen förlorade vi, men jag känner mig ganska nöjd med min insats. Lite nervös i början förstås med en del onödiga missar som följd. Men vad kan man begära? Lite träning i dubbeltaktik skulle inte sitta helt fel för mig. Kände mig lite vilsen på vilken position i banan jag skulle ta ibland. Men det var kul, om än väldigt varmt. Vi spelade i fullt solsken, ingen skugga att få och solen stekte på ordentligt. Och ändå är det bara mars, hur fungera det att spela i juni kan man ju undra.

Efter matchen så åkte jag hem och klarade av säsongens premiärdopp i poolen. Så nu var det avklarat.
Kjolen fungerade fin fint, det kommer att bli kjol hädanefter när jag spelar tennis. Det var riktigt gott att ha den. Några har efterfrågat en bild på mig iförd denna omtalade kjol. Vi får se. Vem vet kanske det dyker upp en bild en dag. Men jag lovar inget.

Igår strax efter lunch så fyllde vi kattens utematskål med mat och drog iväg till Corpus Christi. De två stora katterna som brukar besöka oss i trädgården tycker nog det är toppen när vi åker bort. Mat serverat i en stor skål. Hoppas att de lämnar lite till Lillpisen iallafall.

Väl framme i Corpus så checkade vi in på hotellet och drog sedan in mot stan. Vi parkerade längs med strandpromenaden och gick sedan sista biten till vårt mål för kvällen. Brewster Street Ice House.

boat
Längs vägen fick vi se båtar....

skepp
..USS Lexington, ett krigsskepp från andra världskriget som vi tänker besöka imorgon...

bird3
...och en massa fåglar

bird2

bird1

gata2
Vi var nog de enda gästerna på Brewster som kom dit gåendes. Vägen dit var inte så inbjudande precis.


bro

Men till slut kom vi fram. Hmm, vi undrade lite om vi verkligen skulle våga oss in där.
brewster

Men när vi kom till framsidan så såg det betydligt mer inbjudande ut. Så vi gick in.

brewster3

Det visade sig var ett riktigt stort ställe. Inte särskilt mycket folk, men det fyllde på en del under kvällen.

brewster7

brewster6

brewster5

brewster4

Vi fick se när solen gick ner bakom oljeraffinaderierna. Det var också den vyn som mötte oss när vi närmade oss Corpus, En vägg av raffinaderier. Inte sp vackert precis.

sol

Efter att vi fått i oss lite mat så var det dags för kvällens band att spela. Det var ett Countryband med ett för oss okänt namn. Vi lyssnade på tre låtar sen styrde vi våra steg mot bilen för att bege oss tillbaka till vårt hotell.

band3

band

Vi lärde oss något nytt också under kvällen. Gästerna köpte dricka till bandmedlemmarna. Med jämna mellanrum så såg man servitrisen komma upp med någon dricka till någon i bandet och sen pekade hon ut vem som var givaren. Lite rolig ide, men inte så kul kanske om det är någon i bandet som inte får något alls.

brewster8

brewster9

bro2

boat2

När vi kom tillbaka till hotellet tog vi oss en drink i baren innan vi somna de sött i den goa hotellsängen.

Nu ska vi åka ut på Padre Island. Det är varmt, ca 30 grader, men det blåser ganska mycket. Så det blir nog bara en promenad på stranden. Vi får se vad dagen bjuder på helt enkelt.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

2 kommentarer:

  1. Fina bilder! Hoppas ni får en skön dag på stranden. Ska bli kul att höra mer om Padre Island.
    Själva ska vi iväg till Lowe's och returnera onödig shopping...
    Hoppas vi kan ses snart - det var länge sedan.
    Kram Ewa

    SvaraRadera
  2. Roligt att nu åter kunna följa din blogg. Hade ingen tunnel i Beijing.....
    Vi är i alla fall hemma i Stockholm nu efter en härlig resa i sex veckor.
    Kramar och många hälsningar

    SvaraRadera