Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

onsdag 27 april 2011

Montreal

Vi steg upp tidigt och såg fram emot frukostbuffén de gjorde reklam för runt om i hotellet. Men vi blev besvikna när vi kom till restaurangen och det visade sig att buffen inte startade förrän klockan 8. det blev till att beställa från menyn istället. Men vi blev mätta iallafall och var redo för några timmar på vägen. Pär fortsatte som kartläsare och jag rattade Kian längs med Ontariosjön. Måste säga att jag hade obegriplig tur längs hela vägen vad det gäller hastighetskontroller. 100 km/h visade sig vara väldigt svårt att hålla och detta var nog poliserna mycket medvetna om. De stod och tryckte med sina radarkontroller under var och varannan bro kändes det som. Men som sagt, ibland har man tur och vi klarade oss igenom alla kontrollerna.

Med mig vid ratten så blir det inte så många foton tagna, så tyvärr, inga bilder från bilresan.

Strax efter lunchtid rullade vi in i Montreal. Fredrik mötte upp oss vid hotellgaraget och vi lastade in två fullpackade resväskor och ett par skidor i bilen. En tredje väska kom han med senare under dagen. I utbyte fick han två resväskor av oss som han ska packa de sista i.

Trots att det var långfredag så var det full fart i Montreal. Fredrik guidade oss i Gamla Montreal där vi också tog oss en lunch. Promenaden fortsatte upp till centrum där vi till slut lyckades hitta ett kaffeställe som hade några stolar lediga. Vi försökte hitta några platser ute i solen. Men Montrealborna var nog väldigt solsugna efter den långa kalla vintern. Så det var bara att glömma.

Jag var inte särskilt flitig fotograf under denna dag, men här är två av de få foton jag tog.

Mina två killar på promenad i Montreal.

CIMG3807

Denna syn ser man på många ställen i Montreal. Nya modena byggnader som är byggda alldeles intill en gammal kyrka.

CIMG3805

Efter många timmars promenerande så tog vi en kort paus på hotellet innan det var dags för middag.

Vi  bestämde oss för att vi ville gå och äta på ett Steak house på kvällen. Jag kollade på nätet vad Montreal hade att erbjuda och blev väldigt glad när det visade sig att det finns ett L’Entrecote i stan. Det finns ett i Geneve och deras mat var verkligen något speciellt. Det enda som finns på menyn är entrecote och det enda man måste bestämma sig för är vad man vill drick och hur man vill ha sitt kött grillat. det började bra, möbleringen påminde väldigt mycket om restaurangen i Geneve. Man sitter tätt intill de övriga gästerna och oftast får man vänta på ett ledigt bord. Men sen tycker jag att likheterna slutade. Visst, det påminde om maten i Geneve, men det var inte detsamma. Pär och Fredrik tyckte det var gott men jag blev ganska besviken och fick en väldigt längtan efter Geneverestaurangen.  Men vi blev mätta iallafall och det var ju det viktigaste.

Det blev tunnelbanan tillbaka till hotellet. Vi sa godnatt till Fredrik och bestämde träff för frukost följande dag.

Fortsättning följer.....

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar