Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

onsdag 20 april 2011

Lördag i Paris

Vi tog det lugnt på lördag morgon. Skönt. När vi väl kände oss redo att ge oss ut så bestämde vi oss för att hoppa över den hutlös dyra hotellfrukosten och slank istället in på MC Donalds och fick oss en helt ok frukost för en bråkdel av pengarna.  Vi satt vid fönstret och hade god uppsikt över vad som hände på gatan utanför. Bl.a. fick vi se detta. En pappa som transporterade sitt lilla barn i en shoppingvagn på hjul.

IMG_3568

Mätta i magen begav vi tre normalt helt ointresserade av museum oss iväg till Louvren. Jag och Erika var där för elva år sedan när vi tog en tågresa från Geneve tillsammans med familjen Rydenvald. Men Pär hade alltså inte varit där och Erika ville gärna dit igen. Så så fick det bli. Vi var inte ensamma om man säger så. Det var en lång kö in, men den gick som väl var ganska snabbt. Louvren är ju ganska imponerande det måste jag tillstå. Väl värt ett besök för att bara se själva byggnaderna.

Vi står längst bak i kön som går framåt en bra bit innan den viker av åt höger innan man är inne i glaspyramiden,

IMG_3571

IMG_3574

IMG_3587

IMG_3618

IMG_3605

Dramatik i konstform.

IMG_3588

IMG_3599

Inne på museet var det förstås också mycket folk, och mest var det som väntat vid Monna Lisa.

IMG_3590

IMG_3598

Jag kan inte komma ihåg att tavlan var inhägnad så här när vi var där för elva år sedan, men en del hinner förstås hända på den tiden.

När vi kände oss mätta på konst så promenerade vi en liten bit längs Seine och gick upp i en park där vi satte oss och tog en sen lunch. Erika ville vara riktigt fransk och beställde en stor baguette.

IMG_3630

IMG_3631IMG_3632

IMG_3633

Näst på tur stod Champs-Élysées. Inte heller där var vi speciellt ensamma. Det verkade som varenda Parisbo hade gett sig ut på gatorna denna helg. Men så var det också en riktig behaglig aprilhelg.

Långt där borta ser man Triumfbågen. Dit hade vi tänkt att gå för att där åka tunnelbanan vidare till Sacre Coeur.

IMG_3636

IMG_3638

IMG_3639

IMG_3642

Vi hoppade över kaffet när vi åt lunch, så ett espressostopp på vägen passade bra.

IMG_3645

Väl framme vid Triumfbågen begav vi oss ner i underjorden för att åka vidare till nästa mål.

IMG_3646

Erika och Pär agerar kartläsare för dagen.

IMG_3651

Det måste vara en bra tid för alla restaurang och caféägare just nu i Paris. Överallt var det fullt med folk på uteserveringarna. Och de var ju inte så att det var någon brist på ställen precis.

IMG_3653

IMG_3657

IMG_3682

När man tagit sig upp för alla trapporna hade man en riktigt bra utsikt över Paris. Paris är stort kan man konstatera när man blickar ut över staden.

På väg upp till kyrkan så stötte vi på den här galningen. Han stod p en pelare och gjorde otroliga konster med en fotboll. Bara det att han stod på en pelare tyckte jag var maffigt. Men han nöjde sig inte med detta utan klättrade upp i lyktstolpen och fortsatte att trixa med bollen där uppe.

IMG_3691

Vi tog några andra trappor ner ner för att ta oss till en tunnelbanestation för att åka tillbaka till hotellet. På vägen såg vi förstås en mängder av uteserveringar och jag kunde också konstatera att storlekarna på bilar skiljde sig ganska markant åt mot bilstorlekarna i Texas.

IMG_3708

IMG_3709

IMG_3707

Detta är också en vanlig syn i Paris. Smala höga hus. Ganska gulliga tycker jag.
Måste vara bra att ha en lägenhet på hörnet. Fönster åt tre håll i samma rum.

IMG_3713

Lite slapp på rummet hann vi med innan Erikas syssling Joel som bor och jobbar i Paris mötte upp oss. Vi gav oss i väg till ett litet Kinakvarter och käkade lite asiatisk mat och drack lite Tsing Tao. Sedan lyckades vi med konststycket att stänga tre barer. Men det gick ingen nöd på oss, vi han nog få i oss det vi behövde på varje ställe innan de stängde för kvällen. Det var en trevlig kväll tillsammans med Joel och klockan hann bli två tror jag innan vi la oss i våra sängar. Jag hade en sån där natt då jag inte kunde sova, så jag låg vaken till efter kl. sju på morgonen. Men när jag väl somnat så sov jag sött fram tills tjugo i elva.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar