Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

lördag 22 januari 2011

Lite dans på fredagskvällen

Idag har vi såå fint väder. Betydligt varmare ute än inne. Efter att jag tittat på både skidskytte och handboll och Pär bytt bromsbackar på volvon så satte jag igång grillen och vi grillade en köttbit som vi sedan avnjöt ute i solen. Såå härligt.

I går hade SACC bjudit in till ett dansevent. Vi fick tillfälle att vara med på en repetition på Dominic Walsh Theater.  De har som första amerikanska dansgrupp fått rättigheter till att uppföra något från den kända svenska danskoreografen Mats Ek´s arbete. Mats Ek är är mycket respekterad av alla dansare världen över så Dominic var förstås mycket stolt över att ha fått dessa rättigheter.
Mats Ek är Birgit Cullbergs son, så han har ju att brås på.

Det var riktigt intressant att se hur de gick igenom små små detaljer i dansen som jag nog aldrig skulle se någon skillnad på om de gjorde rätt eller fel. Men Mats Ek själv är tydligen väldigt noga med alla detaljer så de var bäst att göra dem rätt :)

lyft

dans

dans2

prat
Dominic svara på våra frågor efter repetitionen.

Lite extra kul var det också att dansen utförs till Svensk folkmusik. Inte riktigt denna sorts dans man brukar se när man hör den musiken annars.

Efter repetitionen var det lite mottagning med vin och tilltugg  i ett närliggande galleri. Där blev det tillfälle att prata lite mer med dansarna. Bl.a fick jag en föreläsning om betydelsen av rätt sorts mozarella till pizzan för att den skulle bli godkänd. Givetvis var det en riktig italienare som berätta detta. Han har bott i Houston i sju år och aldrig ätit en pizza här som han inte bakat själv. Han tyckte alla pizzor som fanns här såg osmakliga ut. Ja, är man från Neapel så kanske det är så:)

p-o-e
Pär och Ewa pratar med Dominic och hans italienska dansare. Mycket trevliga killar.

mat
Det är inte helt riskfritt att vara dansare inte.

Nej, nu ska vi iväg och spela tennis.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

2 kommentarer:

  1. Jag hade så gärna velat gå i går, men tyvärr funkar det ju inte alltid. Kul att ni andra fick en upplevelse, hur som helst! Du skulle ha filmat en liten snutt ... Kram!

    SvaraRadera
  2. Nej, det är inte alltid man får till det. Det är lite lättare för oss nu när våra barn är stora.
    Det var väldigt intressant iallafall och Pär ska gå och se föreställningen. Tyvärr är jag i Kina då så jag missar den.

    SvaraRadera