Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

söndag 16 januari 2011

Gå som katten runt…..

Här händer inte allt för mycket just nu. Det regnar och jag är förkyld och har ont i halsen.

Tennisen blev som befarat inställd pga. kyla.  Det var ganska väntat, de klarar inte mycket kyla här i Texas. Men jag måste säga att jag hade nog fördragit att vara ute och spelat tennis och blivit varm istället för att vara här hemma i vårt iskalla hus.
Men nu har kylan lugnat ner sig och regnet har kommit istället. De har lovat regn hela dagen idag.

Dagens händelse har varit att Comcast (vårt tv-bolag) har varit här idag för att reda ut varför våra NHL-kanaler som jag beställde i torsdags inte visas på vår tv. Det visade sig vara ett klurigare problem än vad man kunde tänka sig. Men till slut så löste de problemet genom att koda om något i deras ände. Men det krävdes att minst 3 tekniker och flera kundsupportfolk var inblandade.  Men nu är det löst, så ikväll blir det Vancouver-Minnesota i lite bättre kvalitet än vad vi normalt ser matcherna i. Det mesta går ju att hitta på nätet utan abonnemang, men vi är lite trötta på den ibland ganska dåliga kvalitén som man får. Men en rolig grej hände förra veckan när vi genom en site streamade en Vancouvermatch. När det var reklam så var reklamen på svenska!! Just denna matchen streamades tydligen genom svenska Viasat.

Lillpisen kom hem med en ny present till mig häromdagen. Denna gången var det en mus. Faktiskt första gången hon släpar hem en mus, hoppas att det inte blir fler.

mus

Efter en stund fick Lillpisen sällskap av den Svarte som också ville kolla in bytet.

kattmus

 

Gå som katten runt het gröt har man ju hört talas om. Men här passar det väl bättre med Gå som katten runt död mus.

 

 

 

 

 

 

svartkatt

Efter mycket tittande så gav sig den Svarte av. Lillpisen markerade ganska tydligt att denna läckerbit tillhörde henne.

Lillpisen satte sen i sig hela musen utom en tass, huvudet och inälvorna. De lämnade hon i en äcklig hög utanför vår dörr. Senare på kvällen gick hon ut och käkade upp inälvorna också. Men huvudet fick ligga kvar. Ganska groteskt såg det ut, ett ensamt huvud med ett öga som såg ut att titta på oss.

Men annars så händer det inte särskilt mycket just nu. Kanske det blir en bio ikväll. Det är Martin Luther King-dagen i morgon, så vi har långhelg här. Vi hoppas på lite bättre väder i morgon och lite mindre ont i halsen så att man kan hitta på någon uteaktivitet.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

4 kommentarer:

  1. Hoppas du snart känner dig bättre :-)
    Kram Ewa

    SvaraRadera
  2. intressant med katten och musen, tack för beskrivningen hihihihi
    allt fixat med visum ?
    vi får höras så du får veta vart du ska stå för skolbuss/var du kan få min lägenhetsnyckel m.m. : )
    kram A från Beijing

    SvaraRadera
  3. Ja, när man inte har något intressant att skriva så får man använda sig av katten Ja, visumet är fixat sedan länge.
    Vi får höras genom Skype eller mail. När åker du ifrån Beijing?
    Vet du om innebandyn lever kvar i Beijing och i så fall vem som är kontaktperson. Skulle vara så kul att spela lite även om jag absolut inte har kondis för det just nu.

    Kram

    SvaraRadera
  4. Följer din blogg flera gånger i veckan och förstår att livet i Houston både är spännande och innehållsrikt. Här hemma lunkar det mest på...
    Skriver ett mail i veckan och jag hoppas på att vi kan ses i Beijing.
    Hälsningar och kramar från ett regnigt Stockholm.

    SvaraRadera