Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

torsdag 27 januari 2011

Inget är som väntans tider

Vilket härligt väder det har varit idag. Sol och alldeles lagom varmt. Och snart ska man åka till kalla Beijing! Det verkar ju inte så vettigt. Men man ska nog stå ut med kylan i två veckor när man vet att man kommer tillbaka till ett varmt Houston igen.

Fredrik och Erika har båda sökt jobb på Disney Land Paris. Det är genom arbetsförmedlingen i Stockholm de sökt. Rekryterarna från Paris åker Europa runt och gör intervjuer med förhoppningsfulla kandidater under våren.
Både Erika och Fredrik fick omgående positiva svar på ansökan.
Den 26:e januari var de välkomna på intervju i Stockholm.
Så igår onsdag tog Erika tåget till Stockholm och fick se en introduktionsfilm om Disneyland Paris och blev sedan intervjuad tillsammans med två andra tjejer. Intervjun var både på engelska och franska. Erika behärskar ju båda språken, så det var inga problem. Hon tyckte att det kändes bra och i nästa vecka kan hon förvänta sig någon form av svar. Får se hur det går, hon var ju inte ensam om att söka jobb där precis:) Igår intervjuade de 130 personer och idag lika många. Så de har ju en del att välja på. Men vi hoppas på det bästa. Det kan nog vara slitsamt att arbeta där en hel sommar, men samtidigt tror jag att det kan var en riktigt bra erfarenhet att ta med sig vidare i livet. Och om man bara hamnar med ett bra gäng arbetskamrater så kan de nog ha riktigt trevligt tillsammans.

Fredrik då? Jo, kontaktpersonen på arbetsförmedlingen tyckte att det var vansinnigt att Fredrik skulle åka från Montreal till Stockholm för en 20 minuters intervju. Så det bestämdes att det skulle bli en telefonintervju istället. Fredrik lämnade telefonnummer och uppgav tidsskillnad och väntade sig sedan ett samtal den 26:e januari. Han gick upp riktigt tidigt för att vara säker på att han hunnit vakna ordentligt innan de ringde. Sen väntade han, och väntade och väntade men inget hände. Efter att vi hört att Erika var klar och hon trodde att de avslutat intervjuerna för dagen så bestämde vi oss för att de skulle säkert inte höra av sig. Men eftersom de skulle göras intervjuer idag också så fanns ju hoppet kvar. Fredrik skrev ett mail till dem där han frågade vad som gällde och hoppades på att ha fått ett svar när han vaknade på morgonen. Men inte, ingen respons från någon. Så då ringde Erika upp arbetsförmedlingen och frågade om de visste något. Då visade det sig att det nog blivit ett missförstånd. De hade nämligen inte lämnat ifrån sig Fredriks ansökan ännu, utan den och ett par till som också ville ha telefonintervju skulle de lämna till fransmännen när de var klara med alla intervjuer. Så förhoppningsvis har de nu fått Fredriks ansökan och tagit med den till Finland som var deras nästa stopp. Så nu är det bara på att hoppas att de läser ansökan och kontaktar honom. Men som en extra åtgärd så har han nu också skickat in en ansökan genom deras hemsida. Vi hoppas på det bästa. Han uppfyller iallafall med råge kraven de har. Minst 18 år, engelska, franska och ett europeiskt språk till flytande. Fredrik är ju flytande i engelska, franska och svenska och är dessutom riktigt duktig på tyska och kan dessutom dirigera en kinesisk taxichaufför på mandarin:)
Paris är ju Fredriks favoritställe på sommaren, så det skulle passa honom riktigt bra att få bo i Paris och samtidigt få tillfälle att utnyttja sina språkkunskaper ordentligt.

Annars så har jag idag agerat privatchaufför åt min kära make. Han har haft problem med magen länge och idag skulle magen undersökas inifrån. Så jag körde honom till läkaren där han sövdes ner och undersöktes ordentligt. Två timmar senare var jag tillbaka för att hämta upp honom. Då låg han och sov så sött. Men efter en stund så vaknade han iallafall och läkaren kom och lämnade sin rapport. Allt såg bra ut. Problemet har nog varit en inflammation i matstrupen som nu försvunnit tack vare medicinen han ätit ett par månader. Det var ju ett skönt besked.

I eftermiddag har vi, efter att Pär fått i sig lite mat, gått en långpromenad i det härliga vädret. Det är verkligen skönt med sol och värme, vi kommer att sakna det när vi flyttar härifrån.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

1 kommentar:

  1. Hoppas det gar bra for dem bada!

    o att Par, blir bra, oroliga magar ar inget vidare :(


    KRAM Marita

    SvaraRadera