Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

söndag 26 december 2010

Hoppas julen varit bra

Vi har förstått att Erika och Kristian hade mycket tur när de kom iväg från Paris till Atlanta bara tre timmar försenade. Lite senare samma dag blev tusentals resenärer strandade och fick övernatta på flygplatsen och igår blev över 500 Delta flighter på USA:s östkust, bl.a från Atlanta cancellerade.

Nu är frukosten avklarad på annandagsmorgon. Julafton och juldagen klarade vi av ganska smidigt.
Ungdomarna gjorde en liten shoppingrunda på julafton och jag och Pär stack iväg och tränade. Ingen jäkt och stress här inte.logo

Vid femtiden åkte vi till Saltgrass Steakhouse för att äta en julaftonsmiddag.

Det var vi inte ensamma om, restaurangen var nog i stort sett fullbokad. Men vi fick ett uppbokat bord och kunde slå oss ner för att få några rejäla köttbitar serverade.

 

 

 

 

 

 

Avokado Crab Stack och Chuck Wagon Cheese Fries till förrätt.

Detta är Erikas BBQ Baby Back Ribs.

Hon åt inte upp, det blev en box att ta med hem:)

 

 

 

Min portion av Pat’s Ribeye med fried onion rings. Alltid lika gott!
Kristian valde också denna goda köttbit. (fast han fick en egen bit förstås)

 

 

 

Fredriks Maudeen’s Center Cut Filet.

Pär åt ribs med grillade räkor. Tyvärr fastnade de inte på min kamera. Men han tyckte det smakade alldeles utmärkt.

 

När det var dags för efterrätt så var vi så mätta att vi beslutade oss för att köpa en sjulagers chocolate cake och en pecacan nut cake att ta med hem för att avnjuta när vi skapat lite plats i våra magar.

När vi kom ut ur restaurangen så hade det börjat regna. Det var ett tag sedan så det är välbehövligt. Vi beslutade oss för att ta en sväng genom några bostadsområden vid Piney piont på vägen hem för att kolla in deras juldekorationer. Vi såg några riktigt maffiga hus med tillhörande ljusdekorationer. Men snart övergick regnet i skyfall och åska, så vi beslutade oss för att åka hem. Sakta men säkert körde Fredrik oss hem.

Väl hemma så var det dags för julklappsutdelning. Den som var mest nyfiken var Lillpisen. Hon ville gärna kolla in de paketen som låg underst, så hon fick krafsa en del för att försöka komma åt dem. När vi sen satte oss och började dela ut klapparna så stack Lillpisen iväg. Lika bra var väl det eftersom inget paket var till henne. Men alla vi andra fick många fina julklappar.

På juldagen slappade de flesta. Jag ansträngde mig och lagade julmat. Det blev till slut både köttbullar, Janssons, sill,  nygrillade revben, grillade majskolvar, lax och skinka.

På kvällen stack vi iväg till Studio Movie Grill. Det är en kombinerad bio och restaurang. Man får maten serverad vid sitt bord inne i biosalongen. Vi såg Little Fockers, den var alldeles lagom rolig.

Idag ska vi nog ut och kolla lite affärer, sen blir det förhoppningsvis bowling och mat med The Noren’s family.

Ha en riktigt god fortsättning på julen.

Ha det gott, och ta hand om varandra.

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar