Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

lördag 4 juni 2011

En fin vecka i Kiel del 4

På fredagen stod åter lägenhetsvisning på programmet. Men eftersom vi inte skulle se på första lägenheten förrän kl. 13 så hann vi med en promenad ner till stan på fm.

Vi blev påminda om att Kiel är en stor färjehamn när vi gick ner mot vattnet.

Jisses vilka stora färjor det finns.

CIMG3908

CIMG3910

Stena-färjan känns ganska pyttig i jämförelse med de andra.

CIMG3912

Kl. 13 var det så dags för fler lägenheter.
Vi började med en lägenhet på tredje våningen i en villa. Och det är faktiskt denna vi har valt att gå vidare med. Hoppas att ägarna vill se oss som deras nya hyresgäster. De fanns förstås många fördelar med både den jättestora lägenheten och den med utsikt över vattnet. Men på det stora hela kände vi oss mest nöjda med denna. Villan var väldigt väl i ordning och det var rent och snyggt och ägarna verkade vara väldigt måna om att det skulle vara i fint skick.
Det fanns en balkong som man kan ha en möbler på, balkongen fortsätter sedan runt hela huset, man kan inte ha några möbler på något annat ställe, men man skulle kunna använda den som en löparrunda:)  Nytt golv var på väg att läggas på hela balkongen.

IMG_4377

IMG_4382

Vardagsrum med utgång till balkongen.

IMG_4378

IMG_4379

IMG_4380

Köket var ett litet minus. Vi ville gärna ha ett öppet kök. Men det var iallafall nytt och fint så vi får vara nöjda med det.

IMG_4381

Badrummet var också väldigt litet, men det räcker åt oss iallafall.

IMG_4383

IMG_4384

IMG_4385

Gästrummet nedan. Vad säger du Ewa? Duger det åt er, eller ska vi välja en annan lägenhet med större gästrum:) Möblerna tillhör den nuvarande hyresgästerna, vi kommer att fylla lägenheten med våra egna möbler.

IMG_4386

Gästtoan var riktigt liten, men det fanns både toa och handfat, vad mer kan man begära?

IMG_4387

IMG_4388

Jag blev lite förskräckt när jag såg att det låg heltäckningsmatta i hela lägenheten. Men mäklaren lugnade mig med att mattan skulle tas ut och det skulle bli någon slags laminatgolv istället. Mattan som låg där var helt felfri vad jag såg och väldigt ren, så det kändes ganska otroligt att de skulle byta ut en sån matta, men jag klagar absolut inte. De skulle också måla om innan nya hyresgäster flyttade in. Helt otroligt, jag såg inte en enda skada/fläck på någon vägg. Väggarna var så vita och fina.

När man gick ner i källaren fick man åter bevis på hur fint ägarna hade ordnat det. Jag har aldrig någonstans sett ett så fräscht källarutrymme. Man skulle utan problem kunna bo där om man var tvungen.

Fördelarna med denna lägenheten är, närheten till vattnet, ca 5 minuters promenad, närhet till tennisklubb, ca 3 minuters promenad, rent och fräscht, bilparkering på gården, cykelparkering i garaget, stort fint källarutrymme, och som ett litet extra plus så blir det havsutsikt på vinterhalvåret när det inte finns några löv på träden.

Så håll tummarna nu för oss!

Den andra lägenheten för dagen var lite charmig, men köket var väldigt trist och det fanns inga möjligheter att ha tvättmaskin, varken i lägenheten eller i källaren. Så det var inte så mycket att fundera på, den ströks ganska omgående. Den enda fördelen med denna var att man hade tillgång till trädgården, i andra fall så är det bara hyresgästen längst ner som har tillgång till trädgården.

Den tredje lägenheten hade vi väl egentligen strukit på förhand eftersom den hade ett rum för lite. Men vi var lite nyfikna på den så vi åkte dit iallafall. Och wow, vilken lägenhet. Den låg på sjätte våningen i ett hus utan hiss. Den var helt nyrenoverad från topp till tå. Ägarna var ett ganska ungt par och de ägde hela uppgången, tolv lägenheter kan jag tänka mig. Alla lägenheter var renoverade. Ägarna bodde just nu själva i denna lägenhet i väntan på att grannlägenheten som de sen skulle bo skulle bli ledig. Renoveringen höll mycket hög klass, all material var super bra, lägenheterna var ljudisolerade så när man stängde om sig så hörde man inget annat. På toaletterna fanns det ipod-reglage så att man kunde lyssna på sin musik även när man var på toa. Ovanför badkaret var en platt-tv, toaringen fälldes ner mycket mjukt och fint av sig själv.
Vi var även in i ägarnas lägenhet som för tillfället var en byggarbetsplats. Den hade ett extra sovrum och en helt otrolig takterass. Tydligen är det väldigt svårt att få tillstånd till takterasser i Kiel, men efter att ha kämpat i över ett år så fick han tillslut sitt tillstånd. Om det hade varit denna lägenhet som var ledig så hade vi slagit till direkt, på köpet hade vi fått ordentlig motion när vi skulle kämpa oss upp till sjätte våningen så fort man skulle hem. Men man slapp att släpa varor upp för trapporna, de hade ordnat en liten varuhiss på utsidan av huset:)

Nåja, man kan inte få allt. Vi tror att vi kommer att bli nöjda om vi får den lägenhet som vi har valt.

När vi sagt tack och adjö till Cordula, vår lägenhetsagent, så åkte vi ner till Seebad för att få oss lite i magen.

 IMG_4394

Vi beställde en varsin korvsallad. Eftersom denna restaurang annonserade med att de inte serverade färska grönsaker så tänkte jag att korvsalladen skulle vara ungefär som en potatissallad med korv i. Men där hade jag lite fel. Det visade sig vara en tallrik med riven “falukorv” och ca 5 små strån av ost.

IMG_4395

Det smakade bra, men det var lite svårt att äta sig mätt på bara en tallrik korv, man liksom tröttnade på smaken innan man var mätt.

Seebad är ju ett kombinerat bad och restaurang. Jag frågade hur varmt det var i vattnet. Servitrisen tippade på ca 12 grader. Men det tvivlar jag skarpt på när jag såg den här lilla killen bada utan någon som helst betänklighet.

IMG_4398

Efter korvmåltiden körde vi till en tennisklubb som ligger väldigt nära huset vi vill bo i. Nu är det ju tyvärr slut på möjligheterna att spela gratis hur mycket man vill. I Kiel kan man bara spela om man tillhöra en klubb. Det var en lagom fin anläggning med sju banor. Vi ska nog försöka gå med där.

IMG_4401

På kvällen blev det ytterligare en promenad till stan. Nu var siktet inställt på en pizzeria som Pär hade hört serverade stans bästa pizza. Det var ett lite annorlunda ställe, men riktigt goa pizzor. På bordet fanns färska örter man kunde smaksätta sin pizza med. Och ville man ha mer att välja på så var det bara att välja ut någon kruka och ta med sig den till bordet.

CIMG3917

CIMG3919

Efter pizzan gick vi mot Bootshafen där en ölfest ägde rum

CIMG3923

Det blev jordgubbsöl för mig.

CIMG3930

Live-musik!

CIMG3932

Några grabbar bjöd på lite dansuppvisning nere vid scenen. Jag tror inte de skulle komma så lång i Lets Dance.

CIMG3934

Vi blev återigen påminda om att vi befann oss i sjöfartsstaden Kiel när ett gäng packade sjömän dök upp. Till deras lycka så dök också en möhippa upp framåt natten.

CIMG3947

Vi avslutade kvällen med att lämna tillbaka våra glas och fick vår pant på fem euro tillbaka. Sen traskade vi hemåt till hotellet. Känns konstigt att man om bara några månader ska bo här på riktigt, men så är det ju faktiskt. Och Kiel har ju verkligen visat sig från sin bästa sida med helt underbart sommarväder. Det är lätt att glömma bort att det inte alltid är så i Kiel. Men det är väl bättre att vi fick ett positivt intryck på vår tittresa än att vi skulle haft uruselt väder och allt varit grått och trist. Då hade man ju inte sett fram emot att flytta hit precis.

Idag lördag lämnade vi Kiel för den här gången och körde till Hamburgs flygplats och lämnade tillbaka hyrbilen och checkade in på Radissonhotellet. Sen tåg vi tåget mot Hamburg. Mer om det kommer sen.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

3 kommentarer:

 1. Jordgubbsöl??
  Strimlad falukorv?
  ja, det är intressant att besöka nya länder och deras matkultur hihihi
  Lycka till med lägenheten. Låter ju mycket trevlig och bra.
  kram från Anna i Beijing

  SvaraRadera
 2. Lagenheten ser ju jattefin ut - och gastrummet helt perfekt :-) Vi haller tummarna att ni far den. Kram Ewa

  SvaraRadera
 3. Då håller vi tummarna för lägenheten i villan!
  Kramar och många hälsningar

  SvaraRadera