Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

lördag 4 juni 2011

En fin vecka i Kiel del 2

På onsdagen vaknade vi också tidigt, men jag låg kvar i sängen, tittade lite på svt-play och lyckades somna om efter någon timme. Kl. 9.30 hade vi bestämt träff med svenska Linda från svenska klubben. Vi åt frukost tillsammans på hotellet under tiden som vi pumpade henne på information om Kiellivet. Linda visade sig vara en trevlig tjej från Husqvarna som bott i Tyskland i tolv år. Vi kom att prata lite om Svenska klubbens websida och innan jag visste ordet av så hade Pär lovat att jag skulle göra en ny sida till dem. Hej och hå, jag som skulle ta det lite lugnt med att engagera mig i något den första tiden. Men men, det är ju roligt att att ha ett uppdrag, så jag ska se vad jag kan åstadkomma. Förhoppningsvis ska det bli något som är bättre än deras nuvarande iallafall. http://www.svenska-klubben-kiel.de/

Vi tog sedan en sväng till andra sidan Kielkanalen där vi visste att det fanns en lägenhet som vi eventuellt skulle vilja titta på. Men när vi kom dit och såg det lilla samhället där så bestämde vi oss för att vi inte ville på bo den sidan. Det var ett litet mysigt litet samhälle, men vi vill gärna bo lite mer centralt.

IMG_4322

IMG_4323
Färja över till andra sidan.

IMG_4329

När vi ändå befann oss på norra sidan så passade vi på att prova en restaurang som Linda rekommenderat. Ett otroligt bra läge, men maten var inte i toppklass. Ok, men absolut inte mer. Och det där med att inte servera grönsaker hade nog inte nått dem.
Trist att behöva lägga god sallad åt sidan.

IMG_4335

Efter lunchen körde vi tillbaka ner mot centrum och hamnade på Seebad för en kopp kaffe. Det är ett kombinerat bad och fik/pub som ligger på en brygga.

IMG_4344

IMG_4341

IMG_4343

På eftermiddagen var det så äntligen dags att börja titta på lägenheter.
Den första vi såg var helt klart ett tänkbart alternativ. Öppet kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett minigästrum och ett jättefint badrum. Från köket och badrummet hade man utsikt mot vattnet.

IMG_4346

 

IMG_4353

IMG_4356

Lägenheten var i det stora hela fräsch och fin, MEN, det var ganska inpyrt av cigarettrök. Som tur var, var det inga heltäckningsmattor så det skulle nog gå ganska bra att vädra ut lukten så småningom.

Nr.2 på listan var det nybyggda huset som jag nämnde i förra inlägget. Såklart var den väldigt fräsch och fin med stora och ljusa rum. Men som sagt, alldeles för dyr och sen blev jag inte särskilt fröstjust i köket heller.

Den tredje lägenheten var lite kul, gammal och charmig med ett bra läge. Men hur i hela friden tänker man när man planerar ett sådant hör kök? Ser ni diskhon som står alldeles för sig själv borta vid balkongdörren? Jättebra om man står där och diskar upp som sen måste flyttas tillandra sidan skåpet för att stå på tork. Undrar om det blir blött på golvet?

IMG_4362

Synd, den skulle kunna bli väldigt fin med ett ordentligt kök.

Nr.4 för dagen var en stor jättefin lägenhet med ett ganska bra läge. Köket var jättefint och absolut ett tänkbart alternativ. Problemet var bara att det inte fanns någon parkering utanför huset utan den låg något kvarter bort. Cyklarna fick bäras upp och ner från källaren varje gång de skulle användas, vilket blir en hel del.
Vi stod heller inte först på listan, utan de hade lovat bort lägenheten till ett annat par som hade några dagar på sig att tänka.

B_F_3_basic

På kvällen promenerade ett par kilometer för att komma till Forstbaumschule. Det är en ölträdgård som har över tusen sittplatser. Det blev lite mat och några öl ute i trädgården. Smakade bra. Man får bara vara uppmärksam på att inte äta några färska grönsaker just för tillfället. De flesta restauranger serverar inte det just nu, men en del gör det och då gäller det att tänka sig för så att man inte stoppar i sig några sallads blad av bara farten.

CIMG3854

CIMG3856

CIMG3891

Fortsättning följer....

Ha det gott och ta hand om varandra,

Kram /Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar