Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

tisdag 21 juni 2011

Bara en dag kvar att organisera allt på

Hjälp, imorgon kväll gäller det att våra väskor är packade och vi har fått ner allt som ska med till Sverige. Känns som man är ganska långt ifrån organiserad för tillfället. Men på torsdag kommer de och packar så då måste allt vara klart.

Idag åkte jag iväg och spelade golf med Astrid och Pernilla fast jag egentligen nog borde vara hemma och fixa och dona. Men det var ju min sista chans att spela med dessa två goa tjejer. Iallafall medans jag fortfarande kan kalla mig Texasbo. Förhoppningsvis så blir det några fler tillfällen när jag kommer på besök någon gång.

Här har det ju inte regnat något att tala om sedan januari tror jag och det är så torrt så torrt. Men idag hade de varnat för åskskurar, så förhoppningen fanns att det skulle komma lite regn. När jag körde hemifrån fanns det inte något som tydde på att det skulle börja regna. Men ju närmre golfbanan jag kom desto mörkare blev det. Och när jag hade några kilometer kvar så öppnade sig himlen.

CIMG3970

Och kan ni tänka er! Det regnade i flera minuter, minst tre iallafall.
När jag parkerat bilen så hade det redan slutat.

CIMG3972

Men precis när vi skulle ge oss ut på bann så började det att regna igen. Vi gick och tog oss varsin kaffe. Men innan vi hunnit få i oss kaffet så hann det sluta regna igen.

CIMG3975

Inte lätt att fotografera när det är så himla varmt och fuktigt så att kameran immar igen så fort man tar fram den.

CIMG3974

Ja, det var dagens regn det. Här hemma hos oss hade det inte kommit något regn alls.

Spelet var som vanligt för mig. En salig blandning av jättebra slag och jättedåliga slag. Man kan inte beskylla mig för att vara jämn i spelet iallafall.

Efter rundan blev det förstås lite lunch tillsammans innan Astrid följde med mig till golfaffären och hjälpte mig välja golfvagn. Det gäller ju att passa på att handla sånt som är betydligt billigare att handla här nu innan vi åker härifrån. Ett stort lager bollar blev det också. Jag har ju en tendens att spela bort ganska många bollar så fort det finns vatten i närheten, så det behövs ett stort lager.

Innan jag sen åkte hem så åkte jag inom stan för att möta upp Marianne från Mexico. Marianne är medlem i SWEA Houston, hon är konstnär och gör fina smycken. Hon hade skickat ett paket med sina smycken från Mexico till mig för att hon skulle slippa ta med dem på flyget. Så nu skulle jag leverera paketet till henne. Som tack för hjälpen fick jag ett par fina örhängen.

När jag väl var hemma så hoppade jag direkt i poolen för att svalka av mig. Inte för att det ger så värst mycket svalka när det är 33 grader i vattnet, men gott är det iallafall.

Sen blev det en tur till Memorial mall för att köpa ytterligare en resväska. Vi insåg att vi inte har tillräckligt med resväskor för allt vi ska ha med oss på resan. Så det blev ytterligare en. Nu gäller det bara att få in allt i bilen. Kommer nog inte att bli helt lätt kan jag tro.

Bilarna vi nu kör omkring med är två jeepar. En Jeep Patriot och en Jeep Grand Cherokee. Får nog säga att jag gillade vår v70 bättre. Men både Volvon och Astran är nu sålda, så då är det hyrbilar som gäller den sista veckan här.  Sen när man kommer till Tyskland så måste man bestämma sig för vad man ska köpa för bil där. Inte helt lätt. Har ni några förslag?

CIMG3969
Vår nysålda Astra.

Ja, vad har annars hänt?
Lillpisens papper kom tillbaka i god ordning redan i går, måndag. Skönt. Nu återstår bara ett veterinärbesök.
Midsommarbuffé på Ikea.
Transport av sålda prylar upp till The Woodlands i två omgångar, detta i en lånad Truck.
Jag gjorde mig till att formatera en hårddisk innan vi lämnade in datorn till återvinning. Inte för att vi hade någon känslig information på den, men det kändes ändå bäst att göra det.
Jag ägnade ett antal timmar åt att jailbreaka och låst upp min gamla iphone 3g så att jag nu kan använda den i Sverige.
Vi har ringt massa samtal och skickat en massa mail om uppsägning av massa saker som te.x., el, vatten, gas och ez-tag.
Röjt i fler garderober och skåp.
Varit ute på shoppingrunda med Fredrik osv osv.

På tal om torkan som jag nämnde förut. När vi var ute och körde i lördags så såg vi att det rök ordentligt på flera ställen. Och de varnar ju ständigt om att det råder otrolig brandfara här just nu. På en av nyhetssiterna kan man se en karta över Houston med omnejd där de visar alla pågående eldsvådor. Inte så rolig syn precis.

eld
Så här var läget ikväll.

Vi välkomnades ju till Houston för tre år sedan av naturkatastrofen IKE. Vi behöver absolut inte avtackas med en ny naturkatastrof, torka och vilda bränder, utan vi föredrar faktiskt att åka härifrån i lugn och ro utan några extremväder.
Lagom mycket regn önskar vi åt alla jordbrukare och djurhållare, det finns inte mycket grönt kvar att äta av nu. Fast om jag kan få önska så behöver det inte komma just på fredag när de ska tömma huset och inte på söndag då vi ska flyga. Men annars så får det gärna regna. Men lagom väder brukar det ju aldrig vara här, så jag antar att när regnet väl kommer så blir det i form av riktiga skyfall med översvämningar som följd.

Nu ska jag krypa ner i sängen och förhoppningsvis sova gott så att jag är pigg och laddad för det sista rycket här i huset i morgon.

Men oj, jag glömde ju nästan att berätta, nu är lägenhetskontraktet påskrivet av alla parter, så nu kan vi kalla oss hyrestagare av en trevlig lägenhet på Niemannsweg 82 i Kiel. Välkomna dit om ni har vägarna förbi. Vi räknar med att flytta in runt den 15:e augusti.

Nej, nu ska jag göra som de andra tre här i huset redan gör, nämligen sova. Godnatt.

Ha det gott och ta hand om varandra.

Kram /Marie

2 kommentarer:

 1. Elisabeth i Åhus24 juni 2011 02:03

  TREVLIG MIDSOMMAR!

  Åhuskramizar från
  Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Detsamma till dig Elissabeth.

  SvaraRadera