Leander i Houston

Leander i Houston
Den här bloggen är tänkt som en liten dagbok för oss, och ett sätt för nära och kära runt om i världen att se hur vi har det.

onsdag 30 juni 2010

Tillbaka på Ulvåsa

Nu är vi tillbaka i Sverige igen. Fin fint väder har vi haft de första dagarna här. Idag är det lite sämre men det gör inget.

Idag var vi inne i Bengtsfors och hämtade den Kanadensiska bankchecken vi beställt. Den skulle bifogas den digra luntan vi skulle skicka in till den Kanadensiska ambassaden i London för att ansöka om studentvisum för Fredrik.


Som ni förstår av ovanstående så klarade Fredrik sina examensprov. Men det var riktigt nervöst innan resultaten kom. Alla elever och föräldrar var samlade i biblioteket på skolan för att få ta del av resultaten.




Nervös väntan för både elever, lärare och föräldrar

När listorna till slut kom så sattes du upp på fönstret för allmän beskådan. Fredrik gick fram till listan och det var med en stor stor suck av lättnad han gick därifrån.

För Fredriks del var pinan över i och med att han fått totalresultatet. Men för en del betydde resultatet i de enskilda ämnena skillnaden på om de skulle vara välkomna eller inte på utbildningarna de preliminärt blivit antagna till. Te.x var de flera elever som behövde tillräckligt bra betyg i fysik, oavsett om alla andra betyg var strålande. Så det blev ytterligare väntan på att listorna med de enskilda betygen skulle komma.
När de väl kom så var de en del som blev mycket besvikna eftersom betygen inte räckte till.
Otroligt att ett enskilt prov kan ställa till med så mycket, när de har haft fullt tillräckliga resultat under hela året. Men jag hörde att det hade löst sig för en del iallafall efter att de pratat med universitetet ifråga.

Innan vi åkte till Sverige lämnade jag Lillpisen hos Janice. Hon hade ett helt tvåvåningshus bara till djuren. Själv bodde hon i ett annat hus på tomten. Det var nog en chock för vår pise att komma dit. Massor av hundar och katter som ville komma och hälsa på henne. Men hon bara fräste och försökte klösa de som kom i närheten. T.o.m sina egna ungar fick smaka på hennes ilska. Men jag tror att hon lugnar sig bara hon får lite tid på sig. Våra tre ungar som vi lämnat till henne mådde utmärkt. Skönt att se.

De dagar vi varit här så har vi bl.a roat oss med höskörd.
Höägarna själva passade på att åka på en liten minisemester och la ut jobbet på andra. Smart.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar